Jari Hyttinen fortsätter som huvudtränare för Akilles Bandy

Efter att Jari Hyttinen lämnade Akilles 2010 jobbade han länge med fotboll. Bild: JOREPUUSA

Akilles Bandy har förlängt kontraktet med den nuvarande huvudtränaren Jari Hyttinen.

Jari Hyttinen är en passionerad och krävande tränare, som tagit Akilles Bandy till cupseger under den pågående säsongen, skriver föreningen i ett pressmeddelande. Dessutom har han uppnått utmärkta resultat när det gäller utvecklingen av de unga spelarna.

– Vi är mycket nöjda att huvudtränarfrågan nu är löst. Hyttinen är en ambitiös och engagerad huvudtränare som säkert kommer att ta laget och dess individer idrottsligt framåt, säger ordförande Jari Kettunen.

Hyttinen lämnade Akilles säsongen 2009-2010 efter att spelarna visat missnöje med honom. Den inflammerade situationen eskalerade till den grad att Hyttinen fick lämna tränaransvaret inför de avgörande matcherna.

I fjol återvände han till laget.

Läs också: Hyttinen: Rätt tillfälle att komma tillbaka till Akilles

Målsättningen är att huvudtränaren, tillsammans med juniorchefen planerar för framtiden på juniorsidan, så att det kan skapas en bättre och tydligare stig från Akilles juniorverksamhet till representationslaget.

– Vi har velat satsa långsiktigt i utvecklingen av föreningsverksamheten och tror att detta beslut kommer att föra bandyn i Borgå framåt, säger Kettunen.

Det nya kontraktet av formatet 1+1 täcker säsongen 2020-2021 samt som option säsongen 2021-2022.

Mer läsning