Jari Hyttinen får fortsatt förtroende

Jari Hyttinen fortsätter som Akilles chefstränare också nästa säsong. Bild: Tommi Willberg

Akilles Bandys planering av nästa säsong inleddes med att chefstränare Jari Hyttinens kontrakt förlängdes.

Akilles Bandy har förlängt med den nuvarande chefstränaren Jari Hyttinen. Kontraktet täcker säsongen 2021–22. Som tränare är Jari Hyttinen passionerad och krävande och har fört Akilles bandylag till finländska mästare förra säsongen och finska cupmästare två år i rad.

Styrelsen för Akilles Bandy är mycket nöjd med att chefstränarfrågan kunde spikas redan i detta skede. Lösningen gjuter grunden för den långsiktiga utvecklingen av hela klubbens sportaktiviteter och ger möjlighet att påbörja lagbygget för kommande år.

"Vi har velat satsa långsiktigt på utvecklingen av verksamheten och vi tror att den lösning vi nu har gjort kommer att fortsätta ta Borgåbandyn framåt. Vi är mycket glada över att en mycket ambitiös och engagerad huvudtränare kommer att utveckla laget och dess individer även nästa säsong. Dessutom kommer föreningens satsning på juniorarbete och utveckling av unga spelare säkert att bära frukt och föda framgång i flera år framöver", skriver föreningen i ett pressmeddelande.

"Coaching är min passion och Akilles kan som förening erbjuda goda möjligheter till det. Jag hoppas att vi inom en snar framtid kommer att kunna bygga ett lag på lång sikt och att vi också kommer att se flera unga spelare från Borgås juniorled. Vi är på rätt väg och samarbetet inom föreningen fungerar fint. Målet är att vidareutveckla samarbetet med juniorchefen och sträva efter att skapa träningsriktlinjer i föreningen och lyfta upp fler av våra egna juniorprodukter till träningsringen. Naturligtvis hoppas jag att Akilles representationslag kommer att hålla ihop även nästa säsong och att vi kan få nya utmanare från våra egna juniorer och eventuellt också någon utifrån", kommenterar Hyttinen.

"Frånsett de egentliga resultaten har det för mig har varit viktigare att se och uppleva hur laget förbundit sig till en professionell verksamhet. Spelarna har verkligen velat utvecklas och lära sig nya saker. Även den uppskattning jag fått erfara och övriga personers verksamhet kring laget är förstklassig, fortsätter Hyttinen.