Japansk konstnär ställer ut i Saltbodan

BREATH OF AIR. Den japanska konstnären Takuyo Kawachi, för tillfället bosatt i Finland, är fascinerad av skogens lugn. Speciellt förtjust är han i björkar. Bild:

Den japanska målaren, fotografen och globetrottern Takuyo Kawachi ställer ut målningar i Saltbodan i Lovisa.

Takuyo Kawachi, ursprungligen från japanska Fukuoka men numera bosatt i Finland, har ställt ut fyra gånger tidigare på Galleri Saltbodan i Lovisa och nu är han tillbaka. Den här gången ligger fokus på surrealistiska oljemålningar och kinesiska bläckteckningar.

Det var i samband med att Kawachi vistades i San Diego i USA som han fastnade för de vackra omgivningarna, och framför allt för alla de gnistrande färgerna. Färgerna blev hans ingång till konsten och efter att han flyttade till Europa lade han till element av klassisk konst i sitt bildspråk.

Inspirationen till sin konst hämtar han via resor världen över och vira inre resor. Senast har han inspirerats av den finländska naturen, speciellt av havet och skogens lugn. I synnerhet björkar fascinerar honom, och han överför sina intryck på duk. Resultatet blir surrealistiska målningar med ett stänk av humor. Kärlek, njutning, förundran, skratt och hopp är teman som Takuyo Kawachi för fram.

Galleri Saltbodan i Lovisa, alla dagar klockan 10–18, till och med den 14 juni.