Isshow med alla ingredienser

Konståkning. Vårföreställningen "Bon Appetit" var grädden på moset för Porvoon Taitoluistelijats framgångsrika konståkningssäsong.

Och ett bevis på att konståkning är en ytterst populär idrottsgren i Borgå.

I årets föreställning, som utspelades i restaurangen Chez Pirouettes, sågs merparten av PTL:s 300 konståkare – allt från de yngsta nybörjarna i tre års ålder till föreningens nestor, 74-åriga Tuula Olin.

Chez Pirouttes är en restaurang där det verkligen händer saker och ting. I köket flänger en klantig kock (Salla Vierikko) omkring men hen får hjälp av en skicklig råtta (Inka Melender).

VARSÅGOD! I restaurangen Chez Pirouttes följde överraskningarna varandra. Bild: Andreas Sjöblom

Ibland kokar sopporna över och kunderna ordnar överraskande händelser, men den bestämda hovmästaren (Annika Kuoppamäki) har full koll över händelserna.

På isparketten ser man allt från bubblande välkomstdrycker, förrätter i form av hummer/sniglar stekta i smör, huvudrätter bestående av köttbullar och spaghetti/stekta svampar på grönskasbädd till efterrätter i form av ostbricka med vindruvor/fruktsallad/slickepinnar/kaffe och konfekter/muffins och donitsar/jordgubbar med vispgrädde och glassortiment.

Efter en snabb blick på menyn kan man säga att Chez Pirouttes satsat på det söta.

MORÖTTER. Grönsaker i orange sågs också på isparketten. Bild: Andreas Sjöblom

Och visst var sött värre även då småvuxna morötter och salladshuvuden skrinnade runt på isen eller föreningens teamåkningsgrupper Audax, Altius, Ad Astra och Ad Aurum blåste såpbubblor så det stod härliga till.

I individuella roller i årets vårföreställning sågs utöver redan nämnda åkare även Venla Vehkaluoto, Nella Vierikko, Iida Hyvärinen, Alexandra Bäckman, Angelina Kälviäinen, Camilla Kallio, Vera Stolt och Isabelle Lönnblad.

För manuskript och regi av årets isföreställning stod Pauliina Cankar, Katri Heikkinen, Camilla Kallio, Sanni Korhonen, Angelina Kälviäinen, Anu Lönnroth, Aleksei Saks och Ilona Tiala.

Söndagens isshow satte samtidigt punkt för årets säsong i ishallen i Borgå. Då hallen är stängd för underhåll åker de som hör till föreningens träningsgrupper till antingen Mäntsälä eller Sibbo för att träna.

HUVUDRÄTT. Får det lov att vara köttbullar och spaghetti? Bild: Andreas Sjöblom