Innebandydrama för hela slanten: Slutspel, kval och en förkortad avstängning

PLAYOFFS. PSS lyckades slå Classic i grundserieavslutningen. Kanske lagen möts igen i Superfinalen den 21 april? Bild: Tommi Willberg

Stilla veckan är allt annat än stilla vad beträffar innebandy i regionen. På programmet står såväl divisionsfinaler, ligaslutspel som ligakval. På tisdag gick dessutom Innebandyförbundet ut med att man förkortat ÅIF-tränaren Sebastian Freudenthals avstängning.

Vi tar en titt på läget hos de östnyländska lagen inför en intressant innebandyvår:

PSS

I den sista grundserieomgången förlängde PSS sin segersvit till hela nio matcher. Och på vilket sätt: borta mot regerande mästaren och guldfavoriten Classic i en grym rysare. Matchen i Tammerfors stod 4–4 i sista minuten men 24 sekunder före slutsignalen tystade Ella Holmberg Tammerforsarenan med sitt segermål.

Grundserietrean PSS har inte förlorat på tre månader och inleder kvartsfinalerna på lördag mot Uleåborglaget SSRA. I grundserien slog PSS SSRA hemma för ett par veckor sedan med 6–1 medan SSRA i oktober vann på hemmaplan med samma siffror.

ÅIF:s damer

Ådalens IF avslutade sin grundserie med en snygg bortaseger över NST, som i den nästsista grundseriehelgen lyckades riva upp ett ointagligt försprång till ÅIF. Segern var säsongens tredje för ÅIF och dess första på bortaplan. ÅIF:s alla segrar kom förresten med siffrorna 4–3 – två av dem mot just NST som gick som sista lag till slutspel.

ÅIF:s säsong fortsätter med ligakval mot fjolårsrivalen SB Vantaa.

Lovisa Tor

Tor håller på att förverkliga en riktigt fin story. I sin kvartsfinalserie lyckades man vända ett 0–1-underläge och gå vidare med 2–1 i matcher och i semifinalerna mot M-Team tog Tor två förlängningssegrar trots sena kvitteringar av M-Team i båda matcherna.

I finalerna möter Tor Karhut. Vinnaren till ligan, förloraren till ligakvalet.

ÅIF:s herrar

ÅIF:s herrlag avslutade redan sin säsong men spelet i kabinetterna fortsätter. ÅIF:s chefstränare Sebastian Freudenthals avstängning på ett år har förkortats av Innebandyförbundet. Freudenthals avstängning tar slut den 30 november.

ÅIF kan överklaga förbundets beslut till idrottens rättsskyddsnämnd.

Fotnot: Matchdagarna för såväl ligaslutspelet och -kvalet som divisionsfinalerna är 24.3, 25.3, 28.3, (vid behov) 31.3 och (vid behov) 1.4. Det krävs tre segrar för att vinna matchserierna.

Mer läsning