Inga tankar på att sluta med politiken

BRA RESULTAT. Otto Andersson är glad och tacksam över det stora understödet. Bild: Kristoffer Åberg

Det gick inte hela vägen för Otto Andersson, SFP, som ändå fick ett imponerande personligt röstetal, över 2 000, i sin hemstad Lovisa.

Med 3 349 personliga röster kom man den här gången inte in i riksdagen. Otto Andersson, SFP, är trots det mycket nöjd.

– Jag är definitivt väldigt tacksam för alla röster och kunde väl aldrig riktigt föreställa mig att det skulle gå så här bra. Ännu har jag inte riktigt hunnit smälta resultatet, det har gått så kort tid sedan valkvällen.

Det är långt till nästa riksdagsval och mycket hinner hända. Andersson lovar ännu inte att ställa upp nästa gång, men nog att han fortsätter inom politiken.

– Med tanke på att det förtroende jag fick är så stort så fortsätter jag med glädje inom kommunpolitiken, inom HUS-fullmäktige och förstås med mitt jobb inom den svenska riksdagsgruppen.

Andersson är politisk rådgivare för SFP:s riksdagsgrupp och det innebär att han kommer att spela en viktig roll i det fall att partiet bjuds med i regeringsförhandlingarna.

– I så fall kommer jag säkert att ha en beredande position när regeringsprogrammet görs upp.

– Vi väntar nu först och ser hur förhandlingarna kommer i gång. Det är möjligt att det blir svåra och långa förhandlingar, i flera olika sammanställningar.