Inga nya coronavirussmittor på Fredrikanhovi

Personalen och invånarna på vårdhemmet Attendo Fredikanhovi har testats och ingen är coronapositiv. Det var den 20 oktober som en anställd testade positivt för covid-19. Bild: Ksf-arkiv/Kristoffer Åberg

Borgå stad informerade 20 oktober om att en anställd på vårdhemmet Attendo Fredikanhovi i Borgå har coronavirus. Nu meddelar staden att inga nya smittor har konstaterats.

Vårdhemmets invånare och personal har testats, och ingen smittspridning har konstaterats. Karantänen fortsätter till den 25 oktober, och det råder besöksförbud på vårdhemmet.

– Attendos personal agerade snabbt och exemplariskt, säger social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen i ett pressmeddelande.

Övriga vård- och servicehem kan besökas med specialarrangemang. Man ska i förväg avtala med personalen om besök, och träffarna ordnas utomhus, i mötesstugor och i invånarnas rum – med vissa begränsningar.

– Det är viktigt för de äldre att träffa sina anhöriga och andra närstående, säger Silvennoinen.

Hon påminner om att det är viktigt att skydda riskgrupperna och att se till att det finns tillräckligt med personal. Därför är det av yttersta vikt att alla besökare iakttar handhygien, håller säkerhetsavstånd och använder ansiktsmask. Alla besökare ska också vara helt friska.

Mer läsning