Inbrott i Ebbo FBK – såg du någon röra sig vid depån under natten?

FÖRSVUNNET. Inbrottstjuven eller tjuvarna tog in sig i depån genom att häva sönder ett nyckelskåp. Bild: Magnus Sandell

En otrevlig överraskning väntade Ebbo FBK:s brandkårister när de skulle rycka ut på uppdrag strax före sju på torsdagsmorgonen: Någon hade gjort inbrott i depån under natten. Inbrottstjuven eller tjuvarna sökte noggrant igenom depån och det har försvunnit både elektronik och livsmedel.

– En bärbar dator försvann från en av bilarna. Från konferensrummet försvann både en dator och en projektor. All dricka har också försvunnit från hela depån. Tjuven eller tjuvarna har också gått igenom alla förstahjälpsväskor, antagligen i jakt på mediciner, säger Ebbo FBK:s ordförande Magnus Sandell.

BÄRBAR DATOR. Bland annat en bärbar dator som var monterad i en av bilarna blev tjuvens eller tjuvarnas byte. Bild: Magnus Sandell

Gärningsmannen eller männen tog in sig i depån genom att förstöra ett nyckelskåp som fanns på utsidan.

– Skåpet är låst med en kod men när vi anlände på morgonen var hela nyckelskåpet försvunnet, säger Sandell.

Inbrottet ägde rum mellan tio på onsdagskvällen och sju på torsdagsmorgonen. I närheten av depån finns en viltkamera men enligt Sandell saknade den sitt minneskort.

Polisen tillkallades och Sandell ber allmänheten att meddela honom om man sett någon röra sig på området under natten.

Ett intressant sammanträffande är att uppdraget som Ebbo FBK åkte ut på vid sjutiden på morgonen ledde dem till en personbil som hamnat i diket nära kommunalhemmet i Ebbo. Bilen hade övergivits.

– Vi vet inte om den övergivna bilen har något med inbrottet att göra men det är ett intressant sammanträffande, säger Sandell.

Mer läsning