Inbrott i bilar i parkeringshallar i Borgå

Polisen grep en person misstänkt för sju inbrott i fordon i Borgå. Bild: Arkivbild

Polisen har gripit en tjuv som gav sig på ett flertal fordon under en enda timme.

En person bröt sig in i sex personbilar, och i en motorcykels sidoväskor, under efternatten i fredags – och greps kort senare. Alla sju inbrott ägde rum under en timme i parkeringshallar vid Borgmästargatan och Magistratsgatan i Näse.

– På morgonen grep polisen en person misstänkt för inbrotten på Magistratsgatan. Den misstänkte personen bar på egendom som stulits från fordonen, säger förundersökningsledare kriminalkommissarie Freddie Cederlund.

Han uppger att det handlar om en gärningsman, inte ett gäng.

– Det ser ut som att gärningsmannen bröt sig in i en bil där han hittade ett verktyg som han sedan använde för att bryta sig in i resten av fordonen. Valet av bilarna verkar ha varit slumpmässigt. Fallen utreds under brottsbeteckningen stöld, säger Cederlund.

Polisen har inte bara haft med inbrott i fordon att göra – också katalysatorstölder har förekommit här. Fenomenet har orsakat huvudvärk bland bilister främst i Vanda, men också på mindre orter.

– Katalysatorer har försvunnit också Borgå och Sibbo. Tjuvarna är främst ute efter ädelmetallerna som finns i katalysatorerna, säger Cederlund.