I januari utses Borgås bästa trubadur

TRUBADURTÄVLING. Är det du som är Borgås bästa trubadur? Anmäl dig före jul, tävla i januari och titeln kan bli din. Bild: Mostphotos

Borgås bästa trubadur, hur bra låter inte det? I mitten av januari är det hursomhelst dags att kora stadens bästa trubadur.

Det är Kulturhuset Grand som tillsammans med Rafael's Steakhouse ordnar en trubadurtävling där såväl unga som gamla kan delta. Med tävlingen vill man lyfta fram regionens många bra sångare och utmärkta trubadurer, och göra det på ett lite annorlunda sätt. Det ordnas sällan trubadurtävlingar i Finland och det vill arrangörerna för Borgås bästa trubadur få ändring på – kanske rentav till den grad att tävlingen blir en tradition i Borgå.

Evenemanget i sig ordnas i Grands festvåning där åskådarna kan sitta och njuta av bra musik, rösta på sin favorit och kanske mumsa på hotdog om hungern gör sig påmind medan tävlingen pågår. Som konferencier fungerar Aki Hirvonen från föreningen Liikuta Lasta, som också kommer att understödas på evenemanget.

Den som känner sig upplagd för att delta bör anmäla sig till tävlingen före jul. Före tävlingen ordnas en Facebook-omröstning och en tremannajury gör sedan själva valet. Juryns sammansättning klarnar senare, på eventuella frågor svarar Birgitta Palmqvist, birgitta.palmqvist@grand.fi eller tfn 0400–690 225.

Borgås bästa trubadur utses fredagen den 19 januari klockan 19. ÖN