I dag fortsätter medlingen i Postens arbetstvist

Postens arbetstvist har redan lett till en två veckor lång strejk. Arbetstagarsidan har dessutom varslat om en till strejk som en fortsättning på den första. Bild: John Eriksson/SPT

Post- och logistikunionen PAU och servicebranschens arbetsgivarförbund Palta träffas under riksförlikningsmannens ledning på eftermiddagen.

Finlands post- och logistikunion PAU och servicebranschens arbetsgivarförbund Palta fortsätter förhandlingarna kring arbetstvisten inom Posten på onsdag eftermiddag. Riksförlikningsmannen Vuokko Piekkala medlar i tvisten.

Tvisten gäller förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal för Postens anställda. Enligt PAU skulle Postens förslag till ett nytt kollektivavtal innebära en försämring av arbetsvillkoren och lönerna för Postens arbetstagare.

PAU:s medlemmar som är anställda vid Posten har strejkat sedan måndagen. Strejken gäller postutdelning, posthantering och posttransport.

Strejken avslutas den 24 november men PAU har redan varslat om en ny två veckor lång strejk som kan börja den 25 november. Den nya strejken skulle omfatta postutdelningen, posthanteringen, posttransporten och försäljningen i hela landet.