"I år är alla matcher viktiga" – Butchers vill vinna hela serien

INFÖR MATCH. Butcherstränaren Nikko Olsson tror att drömmarna om ett guld kan förverkligas för U-17 laget i år. Bild: Viivi Ikonen

I årets förkortade turneringsformat möter Butchers Sibbolaget Bulldogs i säsongens andra match i U17-serien i amerikansk fotboll. Matchen spelas på söndag på Söderkulla idrottsplan.

– Vi tar oss an matchen med gott självförtroende, säger U17-lagets tränare Nikko Olsson.

Första matchen för säsongen spelade Borgålaget förra lördagen mot Tavastehuslaget Tigers. Det blev vinst efter en bra andra halvlek av Butchers. Laget låg under i paus, men lyckades vända underläget och därmed ta säsongens första seger.

Med anledning av corona är årets serie uppdelad i två olika serier, därmed spelar lagen färre matcher än vanligt. Också träningsmängden ha påverkats av restriktionerna som varit.

– Under två och en halv månad tränade vi inte alls, men sedan juni är vi i gång som vanligt igen, säger Olsson.

Han uppger att det i laget finns flera lovande spelare, och att många av dem besitter mycket erfarenhet för sin ålder. Laget har han tränat i knappa sju år, och känner sina spelare väl. För att lära sig mer om sina motståndare åkte Olsson på söndagen och tittade på Sibbolagets första match för säsongen, han vill att det egna laget ska vara förberett inför nästa match.

I laget spelar tre spelare från Lovisa och en från Kotka medan resten är Borgåbor.

Målet för säsongen?

– Just nu är ambitionen att vinna, men det är svårt att säga när vi inte vet så mycket om våra motståndare ännu, men finalen vill vi åtminstone nå, berättar Olsson.

I serien spelar sex lag som möter varandra en gång, de två bästa lagen kvalificerar sig för finalmatchen. Laget spelar nästa gång i Borgå den elfte augusti.

26.7 Bulldogs-Butchers, Sibbo.

9.8 Butchers-Devils, Borgå

23.8 Trojans-Butchers, Åbo

Final: 20.9.

Mer läsning