Hunterstränaren Määttä: "En tung besvikelse"

TACK OCH ADJÖ. Hunters säsong tog slut i kvartsfinalskedet. Pyry vann med 3–0 i matcher. Bild: Tommi Willberg

Tre jämna matcher, tre tuffa förluster. Hunters bjöd upp till kamp i kvartsfinalserien mot Pyry men kunde inte skrälla. Sommarlovet började därmed i februari.– Nu är det dags för en djup analys, säger chefstränare Tero Määttä.

Sju minuter och 25 sekunder in i förlängningen i den tredje kvartsfinalmatchen mot tabelltrean Nokian Pyry satte favorittippade hemmalagets Teppo Antila den sista spiken i Borgålaget Hunters kista. Trots en god kamp i tre matcher tog Hunters säsong i Finlandsseriens slutspel slut efter tre raka matcher.

– Spelmässigt var det en bra matchserie. Vi spelade de bästa matcherna mot Pyry under min tid. Smågrejer fällde oss. Deras målvakt var ypperlig och vi gjorde missar i lagets defensiva spel, säger chefstränare Tero Määttä.

I grundserien blev det tre fula förluster mot Pyry. I slutspelet blev förlustsiffrorna 3–4, 2–4 och 3–4 i sudden death. Den första bortamatchen ledde Hunters med 3–2 i slutet av andra perioden men tappade, i matchseriens enda match i Borgå avgjorde Pyry i andra perioden och i förlängningsmatchen ledde Hunters vid två olika tillfällen.

Bra utmanat, men ett bittert sätt att åka ut.

– Det är en tung besvikelse. Den här säsongen borde vi har tagit en plats bland de fyra bästa. Jag bär ansvaret och nu är det dags för en djup analys angående varför vi slog slint i grundserien, säger Määttä.

Det var för tredje året i följd som Hunters gick till slutspel. Och det var också den tredje vårvintern i följd som slutspelssagan tar slut i kvartsfinalskedet. Samtidigt är det endast Hunters och årets kvartsfinalmotståndare Pyry som under de tre senaste åren varje gång gått till slutspel.

– Det är bra att en jämn prestationsnivå finns. Men vi har åkt ut i kvarten tre gånger i följd, säger tränaren.

Föreningen fungerar fint

Määttä är besviken och har all orsak att vara det. Hunters nådde inte sin fulla potential och alltför kom svackor som slutligen ledde till ett mardrömsmotstånd genast i slutspelets första omgång. En hel del positiva faktorer finns också – men så här dags väljer Määttä att berömma bakgrundskrafterna i stället för sitt team och manskap.

– Föreningen jobbar bra. Hunters är i topp-3 vad det kommer till hur man sköter om laget, dess resande och övrigt. Framgången hänger inte fast vid det. Klubben och dess ledning skapar förutsättningarna. Vi får bära ansvaret att vi inte gick till semifinal.