Hunters vann klart – bjöd på målkalas på hemmaplan

ANFALL. Hunters kopplade greppet direkt från start och pressade på. Nio mål blev det totala saldot. Bild: Axel Nordman

Hunters bjöd hemmapubliken på målkalas då man besegrade Muik Hockey från Nykarleby med hela 9-3 på lördagen.

Gästerna fick aldrig chansen att utmana på allvar. Hunters dominerade matchen till stora delar och ökade helt rättvist på sitt poängsaldo i Finlandsserien med tre poäng.

Redan i den första minuten öppnade Hunters sitt målkonto för matchen genom Nico Björkbacka. En dryg minut senare utökade Viljami Korhonen försprånget till 2-0 efter en snygg framspelning. I mitten av perioden fick motståndarna chansen att reducera i powerplay, men i stället nätade Hunters då Jevgeni Solovievs direktskott hittade nätmaskorna i numerärt underläge. Hunters fick gå till periodvila med en trygg fyramålsledning efter att Teemu Väisänen ökade på till 4-0 under slutminuterna, varefter gästerna valde att byta målvakt.

Den andra perioden började inte helt enligt hemmalagets planer då Muik gjorde två reduceringsmål på ett tiotal sekunder. Efter en timeout fick Hunters igen ordning på spelet och Jonne Brygger sköt in 5-2 med ett hårt skott upp i nättaket. Därefter var det Hunters som höll i taktpinnen till periodens slut och hemmakeepern Juuso Laukkanen tvingades inte till alltför många räddningar, precis som i den första perioden. Lagkaptenen Miika Runsala gjorde 6-2 i powerplay innan Jarmo Jokilas avslut slank in i bortamålet. Motståndarna spelades sedan ut totalt då Soloviev med sitt andra mål för matchen såg till att det stod 8-2 på ljustavlan vid periodpaus.

Inledningsvis var den tredje perioden lugnare och jämnare än de två tidigare. Muik hade ett bra läge efter att Hunters dragit på sig en utvisning. Utvisningen hindrade dock inte Hunters från att göra mål, hemmalagets kapten Runsala lyckades med målskyttet en andra gång trots spel med en man mindre på plan. En dryg minut senare fastställde gästerna slutsiffrorna 9-3. Under den senare periodhalvan sågs inga mål och båda lagen tilldelades flera utvisningar. Vid ett skede hettade känslorna till både på planen och bytesbänken efter missnöje med ett domslut. Fastän Hunters till följd av det tvingades spela de resterande minuterna med två man mindre på plan hade man inga problem med att hålla målburen tom.

Tack vare segern fortsätter Hunters att ligga bra till i tabelltoppen. Följande match spelas på hemmaplan i ishallen på onsdag kväll då Titaanit står för motståndet.

Mer läsning