Hunters tvingade fram match nummer tre

SERIEN FORTSÄTTER. Hunters, här i form av målvakten Ari Ahokas och lagkaptenen Timo Hirvonen, tvingade fram en tredje och avgörande match i kvartsfinalserien mot vitklädda IPK. Bild: Andreas Sjöblom

I slutspelet i Finlandsserien i ishockey föll Hunters i går på bortaplan mot Peli-Karhut från Idensalmi med 5-2 men i dagens match hemma i ishallen i Kokon var det andra bullar.

Hunters vann med 3-1, utjämnade matchserien till 1-1 och tvingade fram en tredje och avgörande match.

Det såg mörkt ut för hemmalaget i början av drabbningen. Endast en minut hade avverkats då Jere Savolainen förde IPK i ledning med 1-0.

Hunters replikerade emellertid nästan omgående då Edgar Lukjanov efter passning av Otto Cichoracki och Tapani Nikkilä kvitterade till 1-1.

I mittperioden var det Hunters som dominerade matchhändelserna och välförtjänt gjorde man 2-1 då Miika Runsalas handledsskott överraskade gästernas burväktare Tuomas Tolonen.

– I den andra perioden såg man tydligt att vi har fördelen av ett bredare material. IPK började tröttna och vi kom åt att sätta dit det viktiga ledningsmålet, säger Hunterstränaren Tero Määttä.

Slutsiffrorna spikade Samuli Rassa genom att sätta 3-1 i tom kasse.

– Vi lyckades hålla ihop det egna konceptet genom hela matchen och här är belöningen.

Den tredje och avgörande kvartsfinalmatchen spelas i Idensalmi på onsdag.

– Vi kör ett lätt morgonpass på isen och sätter oss sedan i bussen mot Idensalmi. Jag tror inte att det tredje mötet kommer att bjuda på några överraskningar – det blir tufft och jämnt och där små marginaler spelar avgörandet, säger Määttä.

Fakta

Hunters-IPK 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

Målen: 1.00 Jere Savolainen (Ilkka Heikkilä, Simo Mertanen) 0-1, 4.14 Edgasr Lukajnov (Otto Cichoracki, Tapani Nikkilä) 1-1, 29.23 Miika Runsala (Samuli Rassa Tapani Nikkilä) 2-1, 59.11 Samuli Rassa (Niko Forsström, Ari Ahokas) 3-1 tm.

Utvisningar: Hunters 7x2 min, IPK 4x2 min.

Målvaktsparader: Hunters/Ari Ahokas 21(6+6+9), IPK TuomasTolonen 27 (9+13+5).