Hunters kom undan med blotta förskräckelsen – semifinal nästa

Ville Heikkinen gjorde 1+2 poäng mot HCIK och leder slutspelets poängliga med 5+6=11 poäng på fem matcher. Bild: Tommi Willberg

Grundserietvåan Hunters tvingades spela fulla fem kvartsfinalmatcher mot HCIK, som gick till slutspel från den nedre slutserien. Det blir bara en vilodag för Hunters innan semifinalerna kör i gång.

Finlandsseriens topplag Hunters hade överraskande stora problem i sin kvartsfinalserie mot HCIK från S:t Karins. I premiären blev det en skrällförlust hemma, sedan vann Hunters två följande matcher innan man missade den första matchbollen på grund av en sista periodens kollaps i match fyra.

Allt stod på spel i avgörande match fem och det syntes – på ett positivt sätt.

Otto Cichoracki spräckte nollan efter 26 sekunders spel och före två minuter ens spelat ledde Hunters med 2–0 genom Reno Goodwins fullträff. Vid tiden 7.28 stod matchen 3–0 och matchserien var avgjord. Hunters vann slutligen med 5–1 och gick till semifinal med 3–2 i matcher.

– Det var en jättesvår matchserie. Vi visste hurdan motståndaren var: fysisk, storväxt, farlig och stark. Men vi grejade det med vårt eget spel som vi litade på. I den sista matchen märkte man att vi orkade ånga på hårt med alla fyra kedjor. Då blir slutresultatet det här, säger centern Ville Heikkinen, som stod för 1+2 poäng mot HCIK.

I semifinalskedet, som kör i gång redan på lördag, möter Hunters JHT. Den första matchen spelas i Borgå med start klockan 17.