Hunters juniorer får namnstark fadder

FÖREBILD. Sean Bergenheim har en framgångsrik hockeykarriär bakom sig. Nu vill han stödja juniorishockeyn i Borgå. Bild: Arkiv/Benjamin Suomela

Med 506 matcher i NHL, 116 i AHL och sju VM-medaljer under karriären kan man lugnt påstå att Porvoon Hunters hockeyjuniorer har fått en fadder som vet vad han talar om.

Hunters Juniors skriver i ett pressmeddelande att den nya faddern Sean Bergenheim bland annat kommer att träffa de unga lirarna några gånger per år. Föreningen hoppas också att Bergenheims insikt i ishockey ska komma väl till pass då man lägger upp lagets framtidsstrategi och bestämmer vilka områden man ska satsa på inom ishockeyn i Borgå.

– Vi är ivriga och tacksamma över att vi får en fadder som förutom att han är en trevlig person även är ett starkt hockeyproffs som är engagerad i barnen och deras möjligheter att utöva sin hobby, säger Juha Aaltonen, ordförande för Hunters Juniors.

Så här kommenterar Bergenheim själv fadderskapet i pressmeddelandet:

– Att stödja Borgålaget Hunters är en trevlig uppgift för mig eftersom jag vill ligga i för att förbättra barnens möjligheter att delta i olika hobbyer. Sporten har alltid varit en del av mitt liv och jag vill att alla barn ska ha möjligheten att idrotta, familjens ekonomi eller tidsbrist ska inte få vara ett hinder. Alla barn blir inte proffs men jag vet att precis alla barn kan uppleva fina saker via ishockey eller någon annan idrott. För Hunters del ser läget bra ut, när ledningen för både laget och organisationen är så här engagerade är barnen i trygga händer."

Sean Bergenheim arbetar nu för tiden som expert för Telia Liiga.