Hund släpades efter bil i Immersby

BORTGLÖMD. Det har hänt att bilförare glömt att hunden kopplats till bilen. Hunden på bilden har ingen anknytning till fallet i Immersby. Bild: Mostphotos

Sipoon Sanomat berättar om ett fall som oberoende av om det var avsiktligt eller inte var plågsamt för det djur som råkade ut för det.

Den tråkiga händelsen inträffade vid halvfemtiden i onsdags. Gäster på sommarkaféet på branddepån i Immersby märkte att en hund släpades efter en förbipasserande bil. Hunden var kopplad till bilens dragkrok. Hunden såg livlös ut och dinglade som en våt trasa efter bilen. Kafébesökarna följde de blodiga spåren och upptäckte sådana på ungefär en fyra kilometer lång sträcka.

Polisen i Borgå bekräftar att anmälan om fallet har nått polisen och att anmälan har registrerats. Polisen vet inte vem som satt bakom ratten på bilen och att de kännetecken ögonvittnet kunde ge var mycket vaga.

Liknande fall inträffar då och då i Finland. Vanligtvis handlar det om ett misstag. Föraren har glömt eller inte vetat att hunden är bunden till dragkroken. Men ibland är det fråga om avsiktlighet och då bör den skyldiga ställas till svars.

Mer läsning