Höstvisan bjuder på fina texter och sköna melodier i toppsällskap

TRIO. Minna Nyberg, Emilie Adolfsson och Daniela Fogelholm får sällskap av Bengt Ahlfors på årets Höstvisan i Pellinge. Publiken bjuds bland anant på Erna Tauros visor. Bild:

Den traditionella Höstvisan ordnas på Lill-Pellinge också i år, och beroende på coronaläget i september spelas konserten antingen för en fullsatt sal eller för en mera glest sittande publik.

Högsommaren är inte ens här så vem vill tänka på hösten? Svaret är: åtminstone alla visvänner i Östnyland med omnejd. Höstvisan ordnas i år lördagen den 5 september och artistgardet, som även tidigare hållit hög nivå, står för viskvalitet rätt igenom.

Eller vad sägs om vistolkarna Emelie Adolfsson, Daniela Fogelholm och Minna Nyberg som får sällskap av ingen mindre än Bengt" Bebbe" Ahlfors på scenen. De har dragit storpublik också tidigare, och bland annat underhållit på Lilla Teatern med Erna Tauros ypperliga vistexter och oförglömliga musik. Nu står Solhälla på Lill-Pellinge i turen.

I sedvanlig stil ordnas Höstvisan i form av två konserter samma dag och bland artisterna hittas också Borgå Bästa Trubadurer 2020, Guy Enqvist och Joel Karlsson, som bjuder på en countryinspirerade låtkavalkad. På scenen ses också arrangörsföreningens egna medlemmar Camilla Wiksten- Rönnbacka, Dan Rönnbacka och Janne Mansikka som bland annat underhåller med egna låtar.

Biljetterna till Höstvisan släpps i början av augusti och säljs på Grand Luckan i Borgå. Till en början säljs enbart 50 biljetter till vardera konsert (kl. 13 och kl. 17), men ifall coronaläget tillåter utökas platserna. Som programvärd fungerar Camilla Andelin.

Arrangörer är Visans Vänner i Östnyland och Hembygdens väl i Lill-Pellinge. Den första Höstvisan ordandes år 1987.

Mer läsning