Höstens evenemang för seniorer i Borgå museum börjar idag med gamla fotografier

Borgå museums program för seniorer under hösten börjar idag. Bild: Arkiv/Cecilia Kristjankroon

Så här ser Borgå museums evenemang för seniorer ut under hösten.

Borgå museum erbjuder ett mångsidigt program för alla åldrar. Varje månad har sitt eget tema med en senioreftermiddag. Programmet är gratis för seniorer. Deltagarantalet för evenemangen är tio personer och platserna går enligt förhandsanmälan per e-post:margaretha.jamback@porvoonmuseo.fi.

September: De gamla fotografiernas Borgå.

Idag på onsdag den 15 september arrangeras en guidad rundvandring i gångna tiders Gamla stan i Borgå. Start från Gamla Rådhustorget klockan 13 på finska och klockan 14 på svenska.

Oktober: Empriens tjusning

På onsdag den 6 oktober blir det en guidad rundvandring i gångna tiders empirestadsdel. Start från Runebergsparken klockan 13 på finska och klockan14 på svenska.

November: Ragnar Ekelunds poetiska landskap.

På onsdag den 10 november blir det guidad visning av Ragnar Ekelund–utställningen i Holmska gården klockan 13 på finska och klockan 14 på svenska. I samband med visningen presenteras Ragnar Ekelunds liv och konst.

December: Juletider i Borgå museum.

På onsdag den 15 december blir det guidad visning av julutställningen i Borgå museum klockan 13 på finska och klockan 14 på svenska. Det blir också en presentation av Armfelts frukostdukning.