Hösten kommer med jazz till Postbacken

MÅNGA STRÄNGAR. Sampo Tiittanen är mest känd som basist men klarar också en rad andra stränginstrument. På söndag spelar han höstjazz på Postbacken tillsammans med Heidi Kiviharju, Mikko Pettinen och Thomas Törnroos. Bild: Thomas Törnroos

Det drar ihop sig till höstjazz på Postbacken söndagen den 4 september. Konserten går under namnet Bossa Nova Jazz och andan är rytmisk brasiliansk.

Det är Heidi Kiviharju, Mikko Pettinen, Sampo Tiittanen och Thomas Törnroos som ställer sig upp på Postbackens scen och sprider värme i det finländska höstrusket med traditionell bossa nova och samba framförd såväl på engelska som på portugisiska. Bossa novans brasilianska rötter hörs i låtarna som spelas men dessutom bjuder man publiken på bekanta poplåtar på finska och svenska framförda i samma svängiga stil.

Det är ett erfaret gäng som står bakom konserten Bossa Nova Jazz på Postbacken. Trumpetaren, pianisten och sångaren Mikko Pettinen uppträder runtom i världen med bland annat UMO Jazz Orchestra medan Borgås egen Heidi Kiviharju kan sjunga och tolka låtar både på många språk och ur många olika genrer. På bas hörs Sampo Tiittanen med konsertens konstnärliga ledare och producent Thomas Törnroos är självskriven bakom trummorna.

Höstjazz på Postbacken ordnades för första gången i fjol och såväl musiken som inramningen gillades av publiken. Söndagens konsert börjar klockan 18, biljetterna kostar 15 euro. ÖN

Mer läsning