Högstadieelever ser stjärnor

STJÄRNOR1. Övningarna inför Lyceiparkens elevshow Stjärnor pågår för fullt. Samma namn har också skolans nyskrivna låt som på måndag för första gången sjungs inför publik. Bild: Kristoffer Åberg

Lyceiparkens skola presenterar den musikaliska showen Stjärnor som kulminerar med skolans egen, nyskrivna låt med samma namn. Showtid är måndag kväll.

Stjärnglans, popglamour, operadivaliteter och rock'n'roll fyller på måndag den nya festsalen i Lyceiparkens skola. Då intar skolans elever scenen med ett varierat musikprogram som löper från latinamerikansk musik till arior och tuggummipop à la 2017. Stjärnor heter showen.

Eleverna har själv valt ut största delen av programnumren under ledning av musikläraren Magnus Strandvik. De har övat flitigt på raster och efter skoltid, och under den gånga veckan har de dessutom fått goda råd av sångaren D'Sanz, det vill säga Borgåbon Daniel Sanz som senast sågs i årets tävling för ny musik, UMK.

I samband med måndagens konsert får publiken höra Daniel Sanz sjunga tillsammans med Lypas elever – de sist nämnda är trots allt de som den här kvällen siktar mot stjärnorna med sina låttolkningar. Särskilt intressant blir det då Lyceiparkens skolas egen låt, också den kallad Stjärnor, framförs för första gången inför publik.

Eleverna själva har skrivet låttexten där grundtanken är att alla elever är stjärnor, på olika områden. Budskapet är viktigt: alla ska inkluderas i gemenskapen och i den durklingande melodin sjunger eleverna "Alla lyser på sitt eget sätt. Hundratals men ändå är vi ett". Magnus Strandvik har komponerat den medryckande musiken.

Lyceiparkens skola presenterar Stjärnor måndagen den 24 april klockan 18.30 i Lypas matsal. Dörrarna öppnas kl. 18 och inträdet är 5 euro. Elevkåren dukar fram smått och gott, ta med kontanter.

Mer läsning