Hobbyfordon intog Strömfors bruk

HOBBYFORDON. Picknickområdet fylldes tidigt med bilar. Bild: Oskar Karlsson

Ruukki Picnic vid Strömfors bruk har blivit en av de största sommarhändelserna i Östra Nyland. Här samlas hundratals bil- och motorcykelentusiaster för att visa upp sina hobbyfordon.

Evenemanget är inne på sin tolfte sommar och blir bara större för varje år. Klockan tio på morgonen intog de första bilarna picknick-området, och efter en timme är det så gott som fullt.

– Vi har verkligen haft tur med vädret. I år har vi ett extra område eftersom alla bilar under tidigare år helt enkelt inte har fått plats, säger arrangören Cecilia Reiman.

ARRANGÖR. Cecilia Reiman håller i trådarna. Bild: Oskar Karlsson

Ingen förhandsanmälan krävs för att visa upp sin bil. Det finns heller inga specifika kriterier för vilka bilar som får inta picknickområdet, men i huvudsak består det av gamla amerikanska muskelbilar. För dem som bara vill komma och titta fanns skilda parkeringsplatser.

Det är till största del Reimans vänner och bekanta som hjälper till med arrangemanget.

Under dagen spelar fyra orkestrar och senare på kvällen fortsätter live-musiken inomhus på café Pajakahvila. Reiman önskar att evenemanget i framtiden kan förlängas till två dagar.

– Så länge som det tar att ordna och ställa upp allting så känns det lite dumt att riva ner det efter bara en dag, säger hon.

Bild:

Mer läsning