Hjälp Röda Korset i Sibbo att hjälpa

INSAMLING. Hjälp Röda Korset i Sibbo att hjälpa flyktingar och andra som behöver hjälp både i Finland och ute i världen. En insamling arrangeras onsdagen den 11 maj. Bild: Mostphotost

I samband med att Rödakorsveckan firas arrangerar Sibbo FRK en insamling av bland annat kläder, skor, accessoarer och väskor.

Onsdagen den 11 maj arrangerar Röda Korsets lokala avdelning i Sibbo en insamling till förmån för Kontti i samarbete med Lokal-Tapiola i Sibbo och Handelsmans Café i Box.

Kontti är Röda Korsets varuhus som säljer välhållna kläder och möbler för hemmet som fåtts i donation. Intäkterna från Kontti-varuhusen används för Röda Korsets biståndsarbete.

Till Kontti kan man donera välbehållna kläder, accessoarer, skor och väskor. Kärl och husgeråd, leksaker, barntillbehör och böcker går också bra. Nu behövs speciellt barn- och herrkläder.

En del av de donerade kläderna skickas direkt till katastrofområden, en del säljs i Röda Korsets återanvändningsvaruhus.

Till exempel 2014 skickades sex tågvagnar, fyra sjöcontainrar och två lastbilar fulla med sammanlagt 240 000 kg kläder från Röda Korsets logistikcentrum ut till världen.

Biståndsmålen var 2014 Burundi, Kazakstan, Mongoliet, Sierra Leone och Ukraina. Nu behöver flyktingarna runtom i Europa också hjälp.

Vill du donera saker finns Röda Korsets frivilliga på plats den 11 maj mellan klockan 10-16.30 vid Lokal-Tapiolas kontor på Stora Byvägen 29 i Nickby och klockan 14-18 vid Handelsmans Café på Spjutsundsvägen 103 i Box.

Mera information hittas också på nätsidan kontti.rodakorset.fi.

Mer läsning