Henrichson räddade en poäng åt Futura

TOG CHANSEN. Oliver Henrichson behövde bara 13 minuter för att sätta säsongens första mål. Bild: Tommi Willberg

FC Futuras säsongspremiär var tudelad. Men trots ett oavgjort resultat fanns en klar ljusglimt i laget: B-junioren Oliver Henrichson som hoppade in och räddade en poäng åt Futura.

När slutsignalen visslades på konstgräset i Stapelstaden i säsongspremiären mellan hemmalaget Ponnistajat och FC Futura märktes genast vilket av lagen som var nöjt och vilket som var missnöjt med den seriepoängen som bägge lagen inkasserade genom slutresultatet 2–2. Ponnistajats spelare dunkade varandra i ryggen medan Futuragänget muttrade besviket.

Förutom en spelare. Futuras Oliver Henrichson fick beröm av lagkompisarna – och rätt så. B-junioren hoppade in i andra halvleken och spikade slutresultatet knappa tio minuter före slutet. Henrichson är en av ynglingarna som chefstränaren Kalle Sorja valt att ge förtroende åt genast från säsongstarten. I fjol medverkade han i en match med herrlaget.

– Nog var det väl en bra inledning för mig. Det var kaos framför målet och målvakten hoppade in i deras back, bollen blev och leva inne i boxen och så fick jag en fot i mellan och fick in bollen i mål, berättar Henrichson.

Ynglingen fick en bra dos självförtroende tack vare den fina säsongsdebuten. Men ett inhopp här och där släcker inte hans hunger.

– Målet är att jag på sommaren, eller senast i slutet av säsongen har en plats i öppningselvan.

Futura ledde med 1–0 i paus tack vare ett mål av fjolårets målkung Anton Britschgi. Men strax efter paus var det Ponnistajat som satte i förarsätet.

– Vi hade en liten svag stund i andra halvlekens börja men annars spelade vi helt okej – stundvis i alla fall. Det fungerade helt bra med tanke på att det var säsongens första match, säger Henrichson om matchen.

– Vi var inte tillräckligt på alerten så kom det två snabba mål. Det var en väckning för oss.

Efter att Ponnistajat snott ledningen valde hemmalaget att parkera bussen och satsa enbart på kontringar. Och som det ofta går då man bara försöker försvara så tappade Ponnistajat greppet om matchen. Efter Henrichsons kvittering pressade Futura på men segermålet uteblev. Ett vunnet poäng tycker någon, två förlorade tycker en annan.

Förlust för Sibbo-Vargarna

Sibbo-Vargarna inledde sin säsong likaså på bortaplan. Fredagskvällens dust mot HPS slutade ändå i en förlust. HPS inledde bra och hade 2–0 på tavlan före paus (enligt målskyttefakta på förbundets sida, där dock paussiffrorna i matchinfot skrevs 1–0). Rasmus Öhberg blev Sibbolagets första målskytt för säsongen då han nätade i 48:e minuten men HPS spikade matchen en kvart före slutet.

SV:s säsong fortsätter nästa lördag med bortamatch mot VJS, Futura spelar sin hemmapremiär mot TiPS på onsdag på Kvarnbackens konstgräs med avspark klockan 18.30.

HPS-Sibbo-Vargarna 3–1 (2–0)

SV:s mål: Rasmus Öhberg.

Ponnistajat-FC Futura 2–2 (0–1)

Futuras mål: Anton Britschgi, Oliver Henrichson.

Mer läsning