Helenius boxas mot brasse i december i Helsingfors

UPP I RINGEN IGEN. Robert Helenius ska boxas i Helsingfors i december. Bild: Mikael Grönroos

Proffsboxaren Robert Helenius kommer att boxas igen i december. Matchen går av stapeln i Helsingfors den 17 december.

Enligt Ilta-Sanomats uppgifter kommer Helenius att möta Marcelo Luiz Nascimento från brasilien i en match planerad att gå i tolv ronder. Den 35-åriga brassen har boxats 36 gånger i proffsringen och segrat i 22 av dessa matcher. Helenius matchsaldo står på 23 segrar och en förlust.

Tungviktaren Helenius besegrade tysk-kazakstaniern Konstantin Airich i september i Mariehamn vilket var hans come back i ringen efter knocken som fransosen Johann Duhaupas bjöd på i en gala i Helsingfors i våras. Helenius placering i Boxrec:s ranking är för tillfället 37:e medan Nascimento återfinns på en 127:e plats.

Det är promotorn, managern och tränaren Pekka Mäki som står som huvudarrangör för proffsboxningsgalan i Hartwall-arenan och enligt uppgift håller han som bäst på att söka efter finansiering för galan.

Utöver Helenius match kommer publiken att bjudas på flera godbitar. Mäkis adepter Edis Tatli och Niklas Räsänen ska boxas om EM- respektive EU-titeln medan Eva Wahlström kommer att sätta sitt VM-bälte på spel.

Mer läsning