Häxor och trollkarlar samlas till äggjakt Finnby

JAKTTIDER. Häxor, trollkarlar och annat oknytt samlas på Teaterhuset i Finnby på påskafton till häxträff. Klä ut dig och haka på äggjakten, 10 kilogram chokladägg söker små magar att slinka ner i. Bild:

Den åttonde äggjakten i ordningen ordnas på lördag på Teaterhuset i Finnby. Samtidigt drar det ihop sig till häxträff.

Det kommer att vimla av häxor och trollkarlar på Teaterhuset i Finnby på lördag. Besökarna får uppleva trolleritricks av olika slag, och dessutom får man en chans veta mera om vad häxor och magiker har för vanor. Kanske bäst av allt är ändå att 10 kilogram chokladägg finns gömda i Teaterhusets skrymslen och bara väntar på att bli hittade små påskkärringar på besök.

Häxträffens och äggjaktens programledare är Pentti Kinosmaa alias Velho Pentheus och Sanna Karjalainen som under lördagen svarar på namnet Noita Saniainen. Så nu gäller det för besökarna att öva in påskrimmen, träna på att påskdekorera videkvistar och trimma häxkostymen; det är en garanti för att äggjakten blir en succé.

Häxträffen i Finnby kör i gång lördagen den 20 april klockan 12 och efter drygt en kvart inleds äggjakten som pågår cirka 45 minuter. Bytet får alla deltagare ta med sig, och från arrangörshåll tipsar man om att det är skäl att läsa en trollformel mot illamående innan man beger sig hemåt.

Häxträffen och äggjakten är menad för familjer, och passar även de allra minsta. Biljetterna kostar 10 euro för vuxna, 5 euro för barn och fås i förköp www.lippuautomaatti.fi/soittorasia samt 15 minuter före vid dörren.

Mer läsning