Har du sett den här mannen? Polisen efterlyser tips om rånare

TIPSA POLISEN. En övervakningskamera fångade den här rånmisstänkte mannen på bild i slutet av december i Vårberga. Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp för att få reda på mannens identitet. Bild: Polisen

Polisen i östra Nyland söker allmänhetens hjälp i utredningen av ett rån som inträffade i Vårberga i Borgå i slutet december.

Rånet genomfördes på Köpmansvägen då en tills vidare okänd gärningsman gav sig på en man som höll på att putsa snön från sin bil. Förövaren använde våld för att komma åt bilistens plånbok och med den på fickan avlägsnade sig den misstänkte längs med Hansavägen i riktning mot centrum.

En övervakningskamera fångade den rånmisstänkte på bild, och nu ber polisen om allmänhetens hjälp för att identifiera mannen som är i åldern 25–35. Vid råntillfället var mannen klädd i mörkblå jeans, en svart vinterjacka och en svart mössa. Polisen uppskattar att han är cirka 165–170 centimter lång och väger runt 65 kilogram. Den misstänkte har kort skägg eller skäggstubb.

Tidpunkten för plånboksrånet i Vårberga var den 30 december vid niotiden på kvällen.

Nu vill polisen få in eventuell information om identiteten på mannen som fångats på övervakningskamerans bild. Alla tips kring rånet och den misstänkte kan skickas till rek2.ita-uusimaa@poliisi.fi, under tjänstetid kan man ringa tfn 0295 436 842.