Hänninen en ljusglimt i Akilles

GENOMBROTT. 19-åriga Casper Hänninen har gjort en lysande säsong. Bild: Tommi Willberg

En bronsmatch hägrar för Akilles som ser ligger under med 0–2 i semifinalserien mot Veiterä. Men det finns också mycket positivt i de grönvitas läger. Exempelvis 19-åriga Casper Hänninens fina genombrott.

Efter två 2–8-förluster är det bara ett mirakel – om ens det – som kan bära Akilles förbi Veiterä som har ett järngrepp om finalplatsen i Bandyligan. Akilles har kniven mot strupen i morgon i Villmanstrand.

– Det krävs en alldeles perfekt prestation om man ska slå Veiterä. De har ett väldigt starkt lag: tio starka gubbar och en sådan skridskostyrka att man inte hålls med, säger 19-åriga Casper Hänninen.

I lördagens hemmamatch hängde Akilles med Veiterä i en timme. Men strax efter Saku Hämäläinens reducering till 2–3 utnyttjade Veiterä ett misstag av Akilles och satte sitt fjärde mål bara två minuter efter Hämäläinens fullträff. Det smällde luften ur Akilles och Veiterä ryckte ifrån med fyra raka baljor.

– Nu kom vi nära och det lyfte kampandan, men om man somnar till ett par gånger så går det som det gick. Det var en helt bra match av oss fram till att de ryckte ifrån, säger Hänninen som noterades för assist till reduceringen.

Storform

Junioren Hänninen har hört till de synligaste Akillesspelarna under grundseriens slutspurt och framför allt i slutspelet. Han stod för sin första tvåmålskväll i hemmamatchen mot HIFK den 9 februari och stod för 1+4 respektive 1+1 poäng i kvartsfinalmatcherna mot samma lag. En verklig IFK-dödare.

I grundserien blev Hänninens poängsaldo 5+9 och hans 2+6 på fyra slutspelsmatcher är bäst i Akilles och sjundebäst i hela ligan.

– Visst har det gått bra. Poängen duggar tätt och jag har fått mycket ansvar. Det är kul att spela då det går bra och jag får vara nöjd.

Hade du förväntat dig ett sådant här genombrott i år?

– Före säsongen hade jag inte gissat det här, men då träningssäsongen kom i gång märkte jag att jag hålls med i farten. Matcherna har gått bättre och bättre och nu under slutrakan av säsongen har det varit full fart, säger Hänninen.

Veiterä-Akilles 8–2 (3–0)

Matti Vainio 1+1, Andreas Flinck 1+0.

Akilles-Veiterä 2–8 (1–3)

Juuso Johansson 1+0, Saku Hämäläinen 1+0, Pavel Gavrilov 0+1, Casper Hänninen 0+1.

JPS-Kampparit 3–4 (0–2), Kampparit-JPS 8–7 e förl, 7–7 (4–2).

Veiterä och Kampparit leder serierna med 2–0 i matcher. De tredje matcherna spelas på onsdag. Tre segrar krävs för en finalplats.

Mer läsning