Halloween kommer med hemskheter till Finnby

HÄXBRYGD. Ilona Wikstens häxa bjöd på skrämmande upplevelser i samband med fjolårets halloweenfest på teaterhuset i Finnby. På lördag är det dags igen. Bild:

Skrämmande upplevelser utlovas på teaterhuset Teatteritalo i Finnby på lördag.

Då drar det ihop sig till halloweenfest uppe på backen och det betyder att det händer hårresande hemskheter och underligheter i tre timmars tid. Cirka 80 barn och unga ligger bakom det skräckinjagande programmet.

Lite magi utlovas också då magikern och mentalisten Noora Karma kommer på besök. Cirka klockan 15.15 drar det ihop sig till en show på temat skräckens herrgård – i fjol gjorde hon konceptet Kauhukartano i centrum av Borgå, nu håller hon till i Håkansböle herrgård. När hon inte är i Finnby och sprider skräck det vill säga.

Karmas show – som har plats för ett begränsat antal besökare – fungerar samtidigt som startskott för halloweenfesten. De modiga får träffa teaterhusets spöke och de riktigt vågade (som är i skolåldern eller äldre) får gå upp på den gamla skolbyggnadens vind. Vem vet om någon kanske hittar Snövits hjärta i en vitrin? Familjens mindre kan i stället besöka häxans håla där man får känna på äckligheter och smaka på kusliga snacks. Hur känns drakspyor och spindelslem? Vågar du dricka blodig bål?

Teaterhusets besökare får gärna klä ut sig och den hemskaste dräkten koras under kvällens gång. Halloweenfesten kulminerar ute i den mörka skogen där skriken lär sak eka mellan träden.

I fjol lockade teaterhusets halloweenfest närmare 300 besökare. Festen ordnas i år för femte gången. Biljetterna kostar 10 euro för barn, 5 euro för vuxna och inkluderar lite snacks och bål. Mera hemska godsaker kan köpas i teaterhusets kafé. Biljettförsäljningen börjar klockan 15, endast kontanter.

Teaterhuset i Finnby, Malmvägen 2, lördagen den 4 november klockan 15–18.

Mer läsning