Hällfors vill bli kommundirektör i Mörskom

SÖKER. Christoffer Hällfors är en av de sju som vill bli kommundirektör i Mörskom. Här i januari 2018. Bild: Arkiv

Sju personer sökte jobbet som kommundirektör i Mörskom. Lappträsks styrelseordförande är en av de sökande.

Christoffer Hällfors, Jarmo Härkönen, Kimmo Orava, Niina Ristolainen, Terhi Tikkala och Janne Väistö är namnen på de som vill ha jobbet som kommundirektör i Mörskom. En har bett att inte namnet offentliggörs.

Kristian Forsman (C), fullmäktigeordförande i Mörskom, säger att man tillsatt en intervjugrupp bestående av fullmäktiges och styrelsens ordföranden, plus en representant från varje fullmäktigegrupp.

– I det här skedet kan jag inte säga något om de sökande, annat än att det ser ut att vara en hög standard på de som sökte, säger Forsman.

Meningen är att den nya direktören ska tillträda den 1 november, eller enligt överenskommelse.

Ur ett östnyländskt perspektiv är Christoffer Hällfors och Kimmo Orava bekanta namn för många. Orava är direktör på Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä IUKKY, medan Hällfors är kommunstyrelsens ordförande i Lappträsk och jobbar som Politik- och dataanalytiker på SFP.

Christoffer Hällfors sökte i januari jobbet som kommundirektör i Ingå, och gör nu ett nytt försök i Mörskom.

– Jag kommer själv från en liten kommun, och är styrelseordförande i Lappträsk. Små kommuners utmaningar intresserar, och Mörskom är en intressant ort som ligger nära. De har sina utmaningar, och det skulle vara givande att få vara med och tackla dem, säger Hällfors.