Haka på Konstrundan

KONSTTRÄFF. Konstrundan ordnas i år för tionde gången, och nu är det dags för konstnärer att ansöka om att få delta, och om att få öppna sina ateljéer för besökare. Bild: Kristoffer Åberg

Det har igen blivit dags för konstnärer att ansöka om en plats på Konstrundan. Den tionde upplagan av Konstrundan ordnas i slutet av augusti runtom i Svenskfinland.

Konstrundan är ett öppna ateljéer-evenemang för professionella konstnärer, konsthantverkare och formgivare. Evenemanget lockar deltagare runtom i Finland, med tyngdpunkt på de tvåspråkiga regionerna.

Konstrundan skapar ett tillfälle där konstnärer och konsthantverkare kan träffa kunder i den miljö de skapar sina alster, och nu är det dags för konstnärer att ansöka om att få vara med. Ansökningstiden pågår den 21 januari–22 februari och kan göras via en elektronisk ansökningsblankett på adressen konstrundan.fi.

Under jubileumsåret görs en extra satsning på deltagare i glesbygden och småstäder och det konstpedagogiska evenemanget Konstens fredag utvecklas till en konstfestival för hela familjen.

För mer information om Konstrundan 2017, kontakta projektansvariga Julia Nyman, 044–977 0773, konstrundan.aboland@gmail.com.

Den tionde Konstrundan infaller 18–20 augusti 2017. ÖN