Guld i sadeln igen – Ronja och Sabrina tog andra mästerskapet på två veckor

GULD. Ronja Lönegren-Soiramo har all orsak att vara nöjd med sitt sto Sabrina. Bild: Privat

Ronja Lönegren-Soiramo och hennes sto Sabrina är seniormästare på regional nivå i södra Finland. Det är andra guldmedaljen på kort tid – för två veckor sedan ingick ekipaget i ryttarföreningen Borgå Mustangs guldlag då regionmästerskapet för lag avgjordes i Borgå.

Borgåryttaren Ronja Lönegren-Soiramo och hennes åttaåriga sto Sabrina har flyt just nu. Ekipaget segrade i klassen medelsvår B i Helsingfors söndags, och knep därmed guld i södra Finlands regionmästerskap. Tävlingen ordnades i Domarby i Helsingfors och Ronja och Sabrina vann med 68,834 procent av totalpoängen, med liten marginal till Sanna Alaraatikka som kom på andra plats.

Lönegren-Soiramo representerar ryttarföreningen Borgå Mustang och var också en av tre ryttare i dressyrlaget som tog guld i de regionala mästerskapen som avgjordes för ett par veckor sedan.

Placerade sig i samma klass gjorde också Lina Bärlund och valacken First Finn Royal, som representerar Husarryttarna i Sibbo. Bärlund fick 65,25 procent av totalpoängen och det räckte till en åttonde plats i tävlingen.

Borgåryttarna hade också annars ett bra veckoslut i Domarby. Amandra Paju och ponnyn M Quavante placerade sig på en fin fjärde klass i mästerskapstävlingen för ponnyekipage på lätt B-nivå. Ekipaget fick totalprocenten 67,308. Bland de finska hästarna placerade sig Laura Pelkonen och stoet Haiti på en sjätte plats med procenten 65,652.

Mer läsning