Vad är ett gratis lån?

För att starta i rätt ände är det bra om vi först reder ut begreppen kring gratis lån. En del långivare marknadsför den här typen av lån som räntefritt snabblån, lån utan ränta, gratis SMS-lån eller (kanske vanligast) gratislån. Som man brukar säga, kärt barn har många namn!

Ett gratislån är ett lån där varken ränta eller extraavgifter tas ut. Hos vissa långivare kan dock en mindre administrationsavgift tillkomma. Det här är en relativt ny typ av lån som populariserats bland långivare tack vare den hårda konkurrensen som råder idag på den finska kreditmarknaden.

I praktiken innebär alltså ett gratislån att du bara betalar tillbaka pengarna du lånat. Lånar du 2000 kr får du betala tillbaka 2000 kr. Handläggningstiden för ett gratislån är ungefär densamma som för ett vanligt snabblån. Det behöver inte ta mer än 24-48 timmar att få lånet beviljat. Tänk på att lånetiden är väldigt kort. Max 30 dagars återbetalningstid gäller hos de flesta kreditbolag.

Krav för gratis lån?

Att lånet är gratis betyder inte att man slipper undan de sedvanliga krav som de flesta långivare ställer på sina låntagare. Du måste ha fyllt 18 år och ha en taxerbar inkomst för att kunna söka lånet. Du måste även vara ny kund hos långivaren vid ansökningstillfället. En del långivare kikar också på din kredithistorik.

Vilka gratis lån finns att söka?

Tänk på ett gratis lån som ett mycket förmånligt snabblån. Ett snabblån är ett lån utan säkerhet som du ofta måste betala tillbaka inom 1-3 månader. Detsamma gäller för gratislån. Beloppen varierar men de flesta gratislån beviljar minst 500 kr och max 5000 kr. Marknaden har dock blivit väldigt generös på den senaste tiden så har man is i magen går det att hitta gratislån på uppåt 6000 kr.

Snabblån utan ränta ingår ofta i ett välkomstpaket som långivaren erbjuder sina nya kunder. Det finns generellt sett inget krav om att du måste ta ett nytt lån efter att ha utnyttjat gratislånet men för säkerhets skull bör du alltid läsa igenom lånevillkoren först. Är du osäker på om du vill byta bank eller kreditbolag? Kontakta din långivare för att få reda på vilka specialerbjudanden som finns tillgängliga för tidigare kunder. Har du tur finns det andra liknande förmåner som du kan ta del av.

Hitta gratis lån på rätt ställe

Gratis lån låter väldigt lockande för de flesta. Marknaden är stor för den här typen av lån men inte alla håller vad de lovar. Ett smart tips är att använda en jämförelsetjänst där du kan jämföra flera olika gratis lån utifrån villkor och eventuella avgifter. Det går snabbt, enkelt och är helt kostnadsfritt.

Vill du testa en bra jämförelsetjänst kan vi rekommendera Lainaa-helposti.fi. Här kan du på bara någon minut hitta det bästa lånet utifrån dina behov och förutsättningar. Allt du gör är att knappa in önskat lånebelopp och låntagarens ålder. Sökmotorn sköter resten. Lainaa-helposti.fi samarbetar endast med Finlands ledande långivare så du kan tryggt söka bland de lån som dyker upp i din skräddarsydda lånelista.