Gratis danschans i Konstfabriken veckan ut – balett, akrobatik eller breakdance, vad vill du prova på?

DANSCHANS. Konstfabrikens dansskola inleder hösten med en dansfylld vecka där det är fritt fram för den som vill att dansa loss på någon av de otaliga gratistimmarna. Bild: Taidetehtaan Tanssikoulu

Konstfabrikens dansskola tar en tjuvstart inför höstterminen och erbjuder gratis danstimmar hela veckan ut.

Efter en annorlunda vårtermin och ett långt sommarlov ser man på dansskolan fram emot att i höst få dansa loss riktigt ordentligt. Det ligger glädje i luften och det vill dansskolan med basen i Konstfabriken dela med sig av under veckan innan höstterminen kör i gång.

Den 3–8 augusti ordnas det sammanlagt 37 danstimmar som vem som helst kan haka på, gratis. Timmarna – från breakdance till balett – ordnas kvällstid och poängen är att ge dansintresserade i alla åldrar en chans att prova på olika slags danser. Genom att prova på något nytt kan man hitta sin gren, vare sig man är 3 år gammal och provar på danslekar eller fullvuxen och sugen på akrobatik.

Den som vill kan också prova på fartfyllda TIKTOK-danstimmar där man tillsammans med dansskolans sommarjobbare får öva sig på danssnuttar bekanta från sociala medier.

Konstfabrikens dansskola öppningsvecka kulminerar på lördag med ett dansant jippo i Konstfabriken. För närmare information se www.taidetehtaantanssikoulu.fi.

Mer läsning