Goda nyheter för de små musikfantasterna: Den avgiftsfria musiklekskolan fortsätter även i år

Den avgiftsfria musiklekskolan i daghemmen har varit populär bland både barn och vårdare. Bild: Arkivbild

Samarbetet mellan Borgånejdens musikinstitut och daghemmen i Borgå fortsätter. Musiklekskolan som startade på nytt förra hösten efter några års paus är nu en del av 1 300 Borgåbarns daghemsdag.

Musikinstitutets avgiftsfria musiklekskola ordnas nu i sammanlagt 20 daghem i Borgå. Under den här hösten har åtta nya daghem gått med i samarbetet.

– Musiklekskolan är en naturlig del av barnets vårddag och hela daghemsgruppen inklusive vårdare och ledare deltar i lektionerna. Barn i 3-5-årsåldern deltar i musiklekskolan och i en del av daghemmen har också förskolebarnen anmält sig till verksamheten, säger musikinstitutets biträdande rektor Maire Aakko i ett pressmeddelande.

Verksamheten har utvecklats i nära samarbete med tjänsterna inom småbarnspedagogik.

Avgiftsfri musiklekskola som en del av barnens dag i daghemmet inleddes som ett pilotförsök vid musikinstitutets verksamhetsställe i Lovisa 2017 och i Borgnäs 2019.

I musiklekskolan stöds barnets tillväxt och utveckling med hjälp av musik, då de får sjunga, spela, röra sig, göra ramsor och rytmer.

– Enligt responsen från daghemmen ser barnen ivrigt fram emot musiklekskolan. När barnet går vidare från daghemmet till förskolan och skolan, är det möjligt att fortsätta med musikhobbyn i musikinstitutet, säger Aakko.