Gitarrvirtuos fick folk på fötter

FARTFYLLT. Bridge of Rocks solist Roger Ek var en av kvällens stora utropstecken då Borgå blues- och rockförening ställde till med rockig premiärkonsert på Brankis. Bild: Kristofer Söderström

Borgå blues- och rockförenings förstlingskonsert på Brankis i lördags blev publiksuccé. Cirka tvåhundra personer lockades av den rockiga repertoaren och speciellt Hasse Walli fick publiken på fötter.

Hasse Walli var kanske sist ut på scenen men den första som fick publiken att börja dansa, säger Nisse Eriksson från arrangerande Borgå blues- och rockförening.

Det var Eriksson som lyckats locka Walli till brandkårshuset, och gitarrvirtuosen var till den grad nöjd över publikens bemötande att han redan lovat ett returuppträdande i Borgå. Också lokala rockaren Lee Angel har anmält sitt intresse för att vara med då den nygrundade blues- och rockföreningen ställer till med följande konsert.

Hasse Walli var kanske sist ut på scenen men den första som fick publiken att börja dansa.

Eventuellt blir det repris redan i höst.

– Vi vet ännu inte när och var, men det blir flera konserter, försäkrar Nisse Eriksson.

Konserten i lördags drog en storpublik trots att stadin kundi Tom Sjöberg rockade samtidigt på annat håll i staden. Det om något är ett gott betyg för de lokala bluesrockarna.

Enligt Eriksson var det en rätt blandad publik som trivdes på Brankis. Artisterna Hasse Walli och Lee Angel lockade sina respektive fans, och detsamma gällde de lokala banden, Zel Quartet med Erik Lindroth i spetsen, samt Bridge of Rock.

– Det blev en lyckad helhet, alla gjorde fint ifrån sig, säger Eriksson.

Leif Törnroos lockades till Brankis av den utlovade sextiotalsrocken, och han behövde inte bli besviken. Det vankades rock från just den tidsepoken, men också annan rock. Törnroos gillade det mångsidiga upplägget och beskriver konserten som en positiv grej.

Det blev en lyckad helhet, alla gjorde fint ifrån sig.

– Det bjöds på en del överraskande musik, sådan rock och blues som man inte hört tidigare, säger Törnroos och nämner Hasse Walli och Lee Angel som sina favoriter för kvällen.

Från arrangörshåll riktar man också tack till ljudteknikern Dag Lindholm som mixade proffsigt sett till brandkårshusets krävande akustik.

Mer läsning