Gitarrmusik fyller Konsthallen

MANNEN OCH GITARREN. Finsk-italienska gitarristen Patrick Vena bjuder på latinamerikansk gitarrmusik i Konsthallen på måndag. Bild:

Den finsk-italienska gitarristen Patrick Vena tar lyssnarna med på en musikalisk resa till Latinamerikanska landskap. Han uppträder i Konsthallen på måndag.

Musikserien Toner i Konsthallen fortsätter den 3 oktober med gitarristen Patrick Vena och konserten som kort och gott heter La guitarra y Patrick, Patrick och gitarren. Vena bjuder på melodier i den klassiska latinamerikanska gitarrmusikens tradition och på rytmer som tar avstamp i den indianska andevärlden, i den europeiska konstmusiken formella strukturer och i arvet från afrikanska slavar. Kompositörer som hörs är bland annat Heitor Villa-Lobos, Manuel Maria Ponce, Augustín Barrios och Leo Brouwer.

Patrick Vena har bland annat studerat gitarr vid Sibeliusakademin och Franz Liszt-akademin i Weimar. Han har belönats med pris i en rad internationella tävlingar för gitarrmusik samt gett solokonserter i en rad europeiska länder. Just nu arbetar han som gitarrlärare vid Helsingfors konservatorium.

La guitarra y Patrick, 3 oktober klockan 18 i Konsthallen , Konstfabriken. Biljetter 10/5 euro, familjebiljett 20 euro. Förköp via Konsthallen, musikinstitutets kansli tfn 019–520 2549 eller en timme före vid dörren. ÖN

Mer läsning