Gårdsbyggnad fattade eld i Jackarby – fjäderfä och kanin brann inne

UTRYCKNING. Räddningsverket i östra Nyland ryckte ut till Jackarby natten till torsdagen men kunde inte rädda djuren ur det brinnande gårdshuset. Bild: Kristoffer Åberg

Det var eventuellt en värmelampa som fick hönshuset i Jackarby att fatta eld. Branden spred sig till resten av gårdshuset och innan brandkåren hann fram brann fem hönor, en tupp och en kanin inne.

Det var vid halvtretiden natten till torsdagen som husägaren på Träskbyvägen i Jackarby märkte att det brann ute i hönshuset och larmade brandkåren. Räddningsverket i östra Nyland ryckte ut med fem enheter men innan man hann fram hade elden spridit sig till gårdsbyggnaden som fanns i anslutning till hönshuset.

– Byggnaden på cirka 25 kvadratmeter brann ner till grunden, uppger man på räddningsverket.

Husägaren rapporterade att 5–10 djur fanns i hönshuset men i det här skedet är det oklart om något av djuren klarade sig. Klart är i varje fall att fem hönor, en tupp och en kanin brann inne.

Borgå FBK och Isnäs FBK deltog i släckningsarbetet. Isnäs-enheten stannade kvar på brandplatsen fram till sjutiden på torsdagsmorgonen.

Mer läsning