Gå med och visionera om framtidens Äppelbacken

Äppelbacken används mångsidigt redan i dag. På bilden Kirsi Oksanen som ser på när Lea Palomäki tränar. Bild: Kristoffer Åberg

I framtiden ska lämpliga boendemiljöer för personer med demenssjukdom skapas via integrerade lösningar. På måndag hålls en visionsworkshop kring hur det här kan tillämpas på Äppelbackens servicecentrum i Borgå.

Det finns plats för 25 deltagare i workshopen måndag den 1 november klockan 15-17. Man samlas på Äppelbackens servicecentrum som har valts ut som objekt i Borgå. Anmälan ska göras senast den 29 oktober till telefon 040 183 3354 eller e-post info.omenamaki@porvoo.fi.

Borgå stad deltar i Aalto-universitetets projekt MonIA, som undersöker framtidens integrerade lösningar för boendemiljöer för personer med demenssjukdom.

Äppelbacken används redan nu mångsidigt och besökarkåren är stor och gör servicecentret till en levande, mångformig gemenskap. Det här stöder invånarnas trivsel, minne och handlingsförmåga.

Vem som helst är välkommen att delta i workshopen och visualisera hur Äppelbackens framtid kunde se ut.

Corona-anvisningarna måste beaktas. En stark rekommendation om munskydd gäller tills vidare på alla verksamhetsställen i stadens social- och hälsovårdstjänster. Munskydd behöver inte användas om man har ett medicinskt hinder eller är under 12 år.