Futura inledde med seg seger – "Får vara nöjda med poängen"

Mikko Lönnström satte segermålet i 81:a minuten. Bild: Tommi Willberg

Det satte hårt åt, men efter åttio minuter lossnade det. FC Futura inledde säsongen i division 3 med en hemmaseger över PPJ.

Futura-PPJ 2–0 (0–0)

Futura fick – eller var tvungen – att inleda sin säsong på Bollplanens konstgräs på söndag kväll mot PPJ. Ingen hemmafördel där, eftersom laget bara en gång tränat på planen inför säsongspremiären. Det syntes att planen inte är den bästa möjliga, det var inte den högklassigaste fotbollen som lagen bjöd på.

Det luktade 0–0 länge men mot slutet tog Futura ett allt hårdare grepp om spelet. Den orangefärgade försvarsmuren backade och backade medan Futura pressade på. Den sista kvarten var Futuras show. Det befriande första målet kom i 81:a minuten då Mikko Lönnström spelades fri mitt i straffområdet efter ett par snygga passningar. Veteranbacken missade inte friläget. Bara två minuter senare satte inhopparen John Weckström 2–0.

– Vi får vara nöjda med poängen. Spelet kan vi däremot inte vara så värst nöjda över. Det var en klassisk första match, säger Lönnström leende efter matchen.

Futuras säsong fortsätter på fredag mot Spartak, som bland annat har före detta landslagsspelaren Alexei Eremenko jr i sin laguppställning.

Mer läsning