FSSM: Akillestjejerna starka i sprinten – tio pallplatser på lördag

Rebecca Lönnqvist, längst till vänster, tog två pallplaceringar i FSS-mästerskapens individuella tävlingar. Bild: Tommi Willberg

FSS-mästerskapens individuella sträckor bjöd på massor av positiva östnyländska resultat.

Fredagens sprinter i Kokons slalombacke inledde FSSM-helgen.

Värdföreningen Akilles visade framfötterna och framför allt de unga damerna var på bettet. Saldot blev fyra stycken finalplatser och två brons på köpet.

– Det var en överraskning, jag trodde inte att jag skulle bli trea, säger Wilma Lax, bronsmedaljör i D14-klassen.

Akilles starka insats i den yngsta damklassen uppföljdes med Melissa Lönnströms fjärdeplats i finalen.

– Vi hoppades att gå till final, säger tjejerna som rankar FSS-mästerskapen som säsongens näst största tävling efter nationella juniortävlingen Hopeasompa.

Lönnström och Lax tog en dubbelseger i D13-klassens 3 km på lördag.

Bronsmedaljören i D16-klassen, Rebecca Lönnqvist, trivdes också på den niohundra meter långa banan. Hon klarade tidskvalet med bravur, tog sig vidare till final från semin och krigade åt sig en medaljplats – och uppfyllde sin individuella målsättning. Lönnqvist hade den fjärdesnabbaste tiden i semifinalskedet men knep en extra skalp i finalen.

– En krävande bana passar mig bra. Jag hoppas jag håller samma fart hela veckoslutet, sade Lönnqvist efter sprinten.

Önskan blev sann: på lördag nappade hon en andraplats i femkilometersloppet.

Lovisabröderna Remi och Kevin Lindholm – visserligen i Nykarlebyföreningen IF Minkens färger – knep var sin fjärdeplats i den svalnande fredagskvällens två sista starter. De svidande fjärdeplatserna följdes på lördag upp med en andraplats för Kevins del och en seger på sträckan 15 km i H20-klassen för Remi Lindholm.

Akilles knep ytterligare två andraplatser: Emelie Hägglund i D12 och Leevi Liukkonen i H17. Klasseger blev det däremot för Lauri Kortetjärvi, som vann H10-klassen i överlägsen stil. Sibbo-Vargen Christoffer Höglund kom trea. En tredjeplats tog också SV:s Joakim Nordström i H17-klassen.

Stafetterna tävlas på söndag.

Mer läsning