Frisbeegolfare från Lovisa lyser

LÖFTE. Kasperi Peräkylä är en frisbeegolfare att hålla ögonen på. Bild: Lofro rf

17 år gamla Kasperi Peräkylä, som representerar Lovisa Frisbeegolfklubb Lofro rf, har blivit vald att representera Storm team år 2018. Det betyder att Kasperi är den första medlemmen i klubbens historia som spelar i ett sponsrat frisbeegolfteam.

Kasperi Peräkylä har varit i flera år en av Lovisas bästa frisbeegolfspelare och i sin årsklass en av Finlands bästa kastare. Hans skicklighet inom idrotten följs förstås med inom sporten och är en orsak till att han blivit vald till Storm Team.

Kasperi Peräkyläs har klarat sig bra i tävlingar. 2016 blev han tredje i FM i par och sjätte i den individuella tävlingen i klassen för kastare yngre än 18 år. I somras vann han tre tävlingar, tog två andraplaceringar och några tredjeplaceringar. På hösten 2017 blev det en tionde plats i FM för juniorer. Han har också tagit placeringar i öppna klasser.

Lovisa frisbeegolfbana i Valkom räknas som högklassig och mångsidig bana där man kan träna frisbeegolf som hobby men även på högre nivå. Banan uppehålls av Loviisa Frisbeegolfklubb Lofro rf vars ordförande är Casimir Backman. För att gå med i klubben är det enklast att kontakta Casimir eller skicka ett meddelande på Lofro:s facebooksida.

Mer läsning