Frida Andersson och Fredrik Furu drar ut på julturné genom Svenskfinland

JULTURNÉ. Frida Andersson och Fredrik Furu drar ut på gemensam turné i december. Temat är nordisk jul. Bild:

Artisterna Frida Andersson och Fredrik Furu ger sig i december ut på en gemensam julturné i Finland. Våra vackraste nordiska julsånger blandas med axplock ur Fridas och Fredriks egen låtskatt på svenska.

Konsertturnén går under namnet Jul i Norden och startar i Österbotten den 4 december.

– Både Fredrik och jag känner varmt för julen och traditionerna och vi älskar att samarbeta över de nordiska gränserna, så Jul i Norden-temat passar oss båda väldigt fint, säger Frida Andersson i ett pressmeddelande.

Andersson och turnésällskapet Fredrik Furu har sedan flera år tillbaka sin bas i Sverige, men de har inte glömt rötterna i Svenskfinland: varje år brukar artisterna uppträda också i Finland, men nu är den första gången som de drar ut på julturné tillsammans.

– Vi längtar verkligen efter att möta publiken igen, säger Fredrik Furu som firar tio år som soloartist.

Furu släppte nyligen singeln 500 dar och nästa år kommer att nytt album, hans sjätte.

Frida Andersson jobbar även hon på nya låtar och tidigare i år släppte hon För att du ska få va du, en kärleksvisa tillägnad hennes son. Andersson har gett ut fem album, tre på svenska och två på engelska och många känner igen henne från duetten Paradiset (Paratiisi) tillsammans med Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester.

– Det ska bli underbart att få sjunga tillsammans med Fredrik igen. Vi kommer att hjälpas åt för att skapa den varma och mysiga julstämningen som alla längtar efter, säger Andersson.

Turnén omfattar tio konserter och avslutas i Helsingfors den 12 december. Jul i Norden blir det på Kulturhuset Grand i Borgå den 9 december kl. 19. Spelningarna genomförs med beaktande av rådande coronasäkerhetsföreskrifter.

Turnén arrangeras i gott samarbete med Pohjola-Norden rf. Förköp via Netticket.fi.

Mer läsning