Från Paavo Nurmi-statyn till Centralidrottsplanen i rosa färg

VÄLGÖRENHETSLOPP. Nästa lördag löps Charity Run från Helsingfors till Borgå. Patrick Huotari och Sami Luoma på bilden. Bild: Tommi Willberg

Välgörenhetsloppet Charity Run, som löps nästa lördag från Helsingfors till Borgå, samlar i år in pengar för Cancerstiftelsens Rosa bandet-insamling.

Nästa lördag ordnas välgörenhetsevenemanget Charity Run som i år vill stödja kvinnor som insjuknat i bröstcancer. Välgörenhetsloppets start går av stapeln kommande lördag från Paavo Nurmi-statyn i Helsingfors och målgången efter den 50 kilometer långa sträckan sker på Centralidrottsplan i Borgå. Alternativt kan man starta klockan 13 vid Ingmanarenan i Sibbo. Den sträckan är ett halvmaratonlopp.

– Deltagandet är gratis och det är ingen tidtagning. Alla vinner. I Finland brukar man alltid löpa för sin egen skull. Men här löper man för välgörenhet och för en bra orsak. Man löper inte med blodsmak i munnen, säger evenemangsansvarige Patrick Huotari som tillsammans med Sami Luoma höll humöret uppe i målområdet i Tolkis klädda i rosa tröjor, solglasögon och peruker.

Omkring sjuttio deltagare har redan anmält sig och totalt har evenemanget redan samlat in över 20 000 euro av privatpersoner och företag till Rosa bandet-insamlingen.

– Jag är djupt tacksam för alla anmälda och alla företag som möjliggör arrangerandet av detta. Hoppas vi får ännu mer anmälningar och donationer. Vi ordnar det här med talkokrafter vilket är fint, berättar Huotari som själv löpt nitton maratonlopp och två ultralopp.

Evenemangets målgång sker uppskattningsvis 15-tiden nästa lördag och firandet fortsätter därefter med ett afterparty på restaurang Seireeni.

Mer om insamlingen och evenemanget här!