Från och med december är tisdagar och fredagar

BRA TILL MYCKET. När man har läst Östnyland kan man göra en hatt av den. Från och med december får man två hattar i veckan. Bild: Kristoffer Åberg

Tvådagars Östnyland satsar på det lokala.

Från och med början av december utkommer tidningen Östnyland två dagar i veckan, tisdagar och fredagar, och digitalt sju dagar i veckan.

I samband med att Östnyland blir en två dagars tidning ändras även innehållet i papperstidningen. Merparten av det material som har varit gemensamt med Hufvudstadsbladet försvinner, och tidningens profil blir lokal. Inrikes- och utrikesnyheter publiceras inte längre i Östnyland, och ÖN kommer inte heller innehålla Finska Notisbyråns artiklar.

Tidningen kommer att vara närvarande i hela Östnyland, från Sibbo till Lovisa.

Priset för en helårsprenumeration är 149 euro. Då får man också tillgång till e-tidningen och webbsajten.

Sedan beskedet kom i våras att tidningen minskar utgivningen från fem dagar i veckan till två har många frågor väckts kring prenumerationerna. Vi försöker svara på dem här.

Jag har betalat för en 5-dagarstidning. Kommer jag att få pengar tillbaka när tidningen blir 2-dagars?

Alla prenumerationer fortsätter automatiskt också efter 2.12.2016 och redan inbetalade prenumerationer kommer att beaktas med en förlängning av prenumerationen för den nya 2-dagarstidningen.

Jag vill inte ha en 2-dagarstidning. Kan jag säga upp den under pågående prenumerationstid?

Ja, om du inte vill fortsätta din prenumeration efter 2.12.2016 kan du säga upp den och få det resterande beloppet av din prenumeration återbetald genom att meddela om uppsägningen till KSF Medias kundservice och samtidigt ge information om ett bankkonto för återbetalning.

Återbetalas prenumerationen till mig som inte vill ha en 2-dagarstidning då jag betalat min faktura långt in på nästa år?

Ja, vi kommer att återbetala det resterande beloppet på din prenumeration om du väljer att avsluta din ÖN-prenumeration och har betalat din prenumeration före 1.12.2016.

Kommer det att finnas några paket som 5+2?

Ja, vi kommer att erbjuda liknande paket, ett 2+5 med lokaltidningen på tisdag och fredag, HBL övriga dagar. Det går givetvis också att komplettera prenumerationen på lokaltidningen med att också prenumerera på HBL sju dagar eller veckoslut. I alla prenumerationer ingår den digitala e-tidningen av respektive tidning.

Vad händer min 5+2-prenumeration efter 2 december 2016?

Din 5+2-prenumeration kommer automatiskt att omändras till en 2+5-prenumeration från 2.12.2016. Du har också möjligheten att i stället välja en 2+7-prenumeration eller välja att avsluta din paketprenumeration helt och hållet till den 2.12.2016 genom att meddela oss.

Får jag i framtiden också HBL söndag–måndag, åtminstone det jag betalat för?

HBL 5+2-paketet med HBL på söndag–måndag upphör 2.12.2016 och ändras till en 2+5-prenumeration där HBL ingår måndagar, onsdagar, torsdagar, lördagar, söndagar, och lokaltidningen på tisdagar och fredagar.

Jag har en HBL 365-prenumeration för 5 euro/månad med min ÖN. Förändras den prenumerationen?

Nej, din HBL 365-prenumeration för 5 euro/månad med pappersprenumeration på ÖN fortsätter som förut till samma pris.

Kompenseras också ÖN:s taltidningsprenumeranter på samma sätt som printprenumeranterna vid övergången till 2-dagarstidningen?

Finlands Svenska Taltidningsförening sköter detta ärende.

Torsdagen den 6 oktober hittar du Östnyland på höstmarknaden i Borgå. Du är välkommen att prata med och ställa frågor till chefredaktör Helén Kurri och ansvariga utgivaren Susanna Ilmoni.