Från Nickby till Liljendal – känd Elvistolkare drar ut på turné

PÅ TURNÉ. Elvistolkaren Henrik Åberg firar tjugoårsjubileum som artist. Turnén går bland annat till Nickby och till Liljendal. Bild:

Sveriges mesta Elvistolkare Henrik Åberg firar tjugoårsjubileum som artist och drar ut på Nordenturné. I slutet av mars landar han i Östnyland och ger två konserter, en i Sibbo och en i Liljendal.

Med sig på turnén har Henrik Åberg en grupp musiker under ledning av Thomas Enroth och såväl han som konsertens gästartist är Heléne Nyberg är väl bekanta för den östnyländska publiken. Konserten formas som ett musikaliskt retrospektiv genom Henrik Åbergs karriär.

Publiken får höra hans största egna hitlåtar, och även en del låtar från hans fjolårsalbum Den du en gång var där titellåten är skriven av Thomas Enroth. Plattan låg etta på svenska albumlistan i flera veckor. Givetvis vankas det också mycket Elvis. Henrik Åberg är trots allt både välkänd och populär som Elvistolkare – för femton år sedan vann han en svensk tevetävling med en imitation av Blue Hawaii och blev kändis.

Åberg har turnerat mycket i Finland tidigare och ser framemot att komma tillbaka. Att valet den här gången föll just på Sibbo och Liljendal är ingen tillfällighet.

– Vi beslöt oss rätt tidigt att besöka platser där Henrik inte varit på länge och ge Sibboborna och Lovisaborna en möjlighet att se honom live, säger pianisten Thomas Enroth i ett pressmeddelande.

Mellan låtarna berättar Henrik Åberg om sitt liv som musiker och publiken utlovas en helkväll med de mesta man kan förvänta sig i musikväg.

Biljetterna till konserterna i Topeliussalen i Sibbo den 21 mars kl. 19 och Liljendalgården i Lovisa den 23 mars kl. 19 kostar 30 euro och fås i förköp via netticket.fi samt via Luckorna.

Mer läsning