TERI-HUS

Grundat: 1974, och är i dag en av Finlands äldsta husfabriker.

Hemort: Terjärv, en liten by i Österbotten som är känd för sina snickare.

Företagskoncept: Teri-Hus erbjuder sina kunder möjligheten att skräddarsy sitt hus helt i den stil, det utseende och den storlek de önskar. Teri-Hus finns även som färdiga husmodeller.

Representanter: Teri-Hus har representanter runt om i Finland. Hitta din närmaste representant på www.terihus.fi

Hemsida: www.terihus.fi

Tilläggsuppgifter: kontakta oss på info@teritalot.fi eller ring vår växel tfn. 020 7680 411

Sociala medier: Du hittar oss även på facebook! www.facebook.com/teritalot

I synnerhet Ida hade klara visioner om hur hennes drömhus skulle se ut. Hon fantiserade om ett stort hus byggt i traditionell, lantlig stil med en fungerande planlösning och en inredning med moderna lösningar. Paret Forsén specialbeställde ett hus enligt egna ritningar, vilket fungerade bra eftersom man hos Teri-Hus kan ändra husmodellerna nästan hur som helst. Man har även möjlighet att designa ett hus enligt egen stil, som en planerare sedan hjälper att förverkliga.

Valet att anlita ett lokalt företag vars goda rykte och kvalitet de kände till redan från tidigare var en självklarhet för paret. De önskade även att byggprocessen skulle gå snabbt och smärtfritt, vilket de visste var en fördel med att bygga hus med hjälp av färdiga element från Teri-Hus.

- Elementen till vårt hus kom i november 2012, och i april var huset redan inflyttningsklart och vi kunde flytta in. Hela processen gick smidigt, det mest utmanande med husprojektetvar nog att bestämma var och hur huset skulle placeras, säger Ida Forsén.

Personlighet får synas

Arbetsfördelningen för paret Forsén gick på följande sätt. Då Idas starka sida är det visuella, ansvarade hon i huvudsak för inredningen. Valters styrka är det praktiska, så han hade ansvaret för allt som hade med bygget att göra. Arbetsfördelningen fungerade bra, och det var lätt för paret att lita på varandras beslutsfattande under hela byggprocessen.

Idas starka personliga smak var till stor fördel då man ibland var tvungen att göra snabba beslut. Hela bygg- och inredningsprocessen gick fort, men paret lyckades ändå göra alla rätta val.

- Vi snålade inte då det kom till kvalitet, vi valde precis de ytor och material som vi ville ha. Men ifall man är en person som har svårt att göra beslut, eller inte har kunskap om olika ytor och material, skulle jag rekommendera att anlita inredningshjälp, säger Ida Forsén.

Paret Forséns favoritrum i huset är både köket och hallen. Dessa två rum råkar vara de rum där paret gjort modiga val av ytor. I köket hittar man ett golvmaterial med svartvita rutor i äkta retroanda. I hallen finner man vackra dekorativa tapeter i starka färger. Resultatet blev både personligt och unikt, och paret kunde inte vara nöjdare.

- Följ ditt eget hjärta då du gör val, och tänk inte på vad andra skulle göra. Lita på din egen intuition. Tapeter, färgen på väggen och sådant är slutligen lätt att ändra ifall du ångrar dig, fast det kommer du inte att göra. Du kommer att älska de val du gjort, säger Ida Forsén.

Hus som tål tidens tand

Teri-Hus skiljer sig från mängden på många sätt. Det är ett familjärt företag att ha att göra med och man blir väl omhändertagen. De kompromissar inte då det kommer till kvalitet, fastän konkurrensen på marknaden ökat. Alla Teri-Hus element tillverkas inomhus av förstklassigt material, vilket resulterar i hållbara kvalitetsprodukter som tål tidens tand och det finländska klimatet.

- Unikt med Teri-Hus är att vi använder egna montörer, vilket gör att kvalitetsnivån på alla Teri-Hus hålls densamma. Och så är även alla huspaket CE-märkta, säger huvudstadsregionens Teri-Hus representant Guy Kullman.

Det finns flera saker att ta i beaktande då man tänker bygga hus. Teri-Hus rekommenderaratt man har hustomten införskaffad redan innan planeringsfasen. Detta möjliggör ett lyckat förslag och slutresultat, eftersom man då är medveten om tomtens planbestämmelser. Man vet exakt vilka regler och anvisningar som gäller för just det område där man vill bygga. På så sätt undviker man att det vid ett senare skede skulle komma fram att man inte kan bygga på det sätt som man hade tänkt.

Varje kund är unik

Teri-Hus byggs alltid med kunden som utgångspunkt. Hemmet är en av de största investeringarna i livet, och därför skall det så långt som möjligt spegla sin ägare och dennes behov.

- Till oss kommer flera olika kundtyper. Det kan vara kunder med färdiga husritningar eller kunder som från vårt urval valt en fasad som vi sedan skräddarsyr enligt kundens behov. Det kan också komma kunder som endast har en idé om sitt drömhus, och då lyssnar vi på kundens önskemål och skissar upp ett förslag. Det är väsentligt att verkligen lyssna på kunden för att sedan kunna uppfylla deras önskemål, säger Guy Kullman.

Det är ett stort beslut att bygga hus och det är ofta en lång process. Därför är Teri-Hus målsättning att göra det så bekymmerslöst och så smidigt som möjligt för kunden.