Fraktfartyg krockade på Finska viken

Två fraktfartyg kolliderade på Finska viken på söndagen. På det ena fartyget revs ett hål upp i fören, ovanför vattenlinjen. Inga person- eller miljöskador rapporterades. Bild: Lehtikuva / Gränsbevakningen

Två fraktfartyg kolliderade på Finska viken söder om Kalbådagrund på söndagsmorgonen, meddelar Gränsbevakningsväsendet. Inga person- eller miljöskador rapporterades.

Finska vikens sjöbevakningssektion fick klockan 10 på söndagen ett meddelande om att två fraktfartyg har krockat på internationellt vatten söder om Kalbådagrund utanför Borgå. Händelsen ägde rum innanför Finlands sjöräddningsansvarsområde.

De två fartygen var på väg från öst till väst och stävade på grund av isläget efter varandra. Det ledande fartyget fastnade i isen och det bakomvarande fartyget hann inte stanna. I krocken fick det andra fartyget som går under Panamas flagg ett hål i fören ovanför vattenlinjen.

Ett flygplan och en sjöbevakningsbåt från gränsbevakningen skickades till platsen för att övervaka situationen.

Fartygen är inte lastade med farligt gods och inga person- eller miljöskador har rapporterats. Fartygen har fortsatt färden utan assistans utifrån.

Mer läsning