Fortsättning följer på seniordisco

POPULÄRT. Seniordiscon är populära i Borgå och under vintern och våren blir det dans i både Idrottshallen och Konstfabriken. Bild:

Det första seniordiscot på hösten var så populärt att det blir en fortsättning. Vårens discon ordnas i Idrottshallen och i Konstfabrikens fabrikssal.

Petra Bärlund-Hämäläinen, som koordinerar stadens frivilligarbete, får fortfarande höra förtjusta kommentarer om höstens disco för seniorer.

– Stämningen var väldigt fin och de som var med vill dansa loss på nytt.

Idrottstjänsterna har antagit utmaningen och deltar gärna i vinterns och vårens arrangemang.

– Det här är bra motion och humöret borde nog vara på topp när man går hem, säger specialidrottsinstruktör Christian Bremer.

De kommande tillställningarna ordnas enligt följande schema:

Fredagen den 1 februari klockan 14–16 dansas det i Idrottshallen, samma gäller fredagen den 1.3 klockan 14-16 och fredagen den 29.3 klockan 14-16.

Fredagen den 3.5 klockan 14–16 är Konstfabriken i tur och seniordiscot ordnas av äldreomsorgen, kulturtjänsterna och föreningen Siskot ja Simot.

Ingen åldersgräns

DJ Antzu svarar över musiken i Idrottshallens discon och DJ Börje ställer sig bakom skivspelaren i Konstfabriken. För att undvika försträckningar värmer deltagarna upp med en inledande dans.

– Också de som rör sig med rollator eller rullstol ryms bra med och dansa. Det är verkligen inget krav att man är bra på att dansa. Samvaron är viktigast, framhåller Petra Bärlund-Hämäläinen.

– Ingen åldersgräns för att delta finns, utan alla som har lust att dansa eller vill njuta av den avslappnade discostämningen är välkomna, påpekar kulturinstruktör Eva-Rita Helin.

Inträdet till alla discon är fritt. Det säljs kaffe och delikatesser på tillställningarna. Garderobsavgiften i Konstfabriken är två euro.

Mer läsning